Onze projecten

KoMex® BIO Werdohl

Categorie: KoMex® BIO

Bijna elk jaar treedt de Lenne één of meerdere keren buiten haar oevers. Dit gebeurt meestal in januari. Het water bereikt dan de Derwentsider Strasse. In het verleden lag er dolomietzand op het voetpad dat tussen de rivier en de weg ligt. Dit materiaal bleek ongeschikt en werd bij overstromingen weggespoeld.

Koersmix ook zeer geschikt in overstromingsgebieden

In het voorjaar van 2023 werd KoMex BIO aangelegd langs de rivier de Lenne in Werdohl. Koersmix halfverhardingen zijn al vaker toegepast in overstromingsgebieden zoals in het Werre-dal in Löhne en op verschillende locaties langs de Rijn in Nederland. 

De Lenne is een rivier die ontspringt bij de Kahler Asten. Zij stroomt van oost naar west langs bijvoorbeeld Schmallenberg, Lennestadt en Finnentrop, naar Werdohl. Vervolgens stroomt zij langs Altena en Nachrodt-Wiblingwerde en mondt uit in de Ruhr. Met een gemiddelde afvoer van 30,1 m³/s is het de meest waterrijke en dus belangrijkste zijrivier van de Ruhr. Zij wordt op veel plaatsen afgedamd om elektriciteit op te wekken. In Werdohl maakt de rivier drie lussen, zogenaamde meanders.

  • Uitvoering: voorjaar 2023
  • Oppervlakte: 400 m²
  • Foto's: voorjaar 2023
Toepassing
  • Wandelpaden
  • Fietspaden
Kleur Naturel

Location

Derwentsider Str, Werdohl, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koersmix B.V.
Quellinstraat 49
2018 Antwerpen

T: +32 (0) 3 205 92 96
F: +32 (0) 3 226 44 82
E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
BE 0556.918.471

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!