Onze projecten

DurEko-mix® Ratingen

Categorie: DurEko-mix®

In Ratingen werd DurEko-Mix op verschillende plaatsen en voor verschillende doeleinden gebruikt. DurEko-Mix werd hier toegepast rondom een aantal boomspiegels in de Minoritenstrasse.

Boomspiegels met DurEko-Mix®

DurEko-Mix heeft een hoge draagkracht. Het duurzame materiaal is ook zeer geschikt voor hellingen, dienstwegen en paden door overstroomde gebieden. Net als alle Koersmix-variëteiten heeft het een korrelgrootte van 0-8. We raden aan om het materiaal in een laagdikte van 6 cm aan te brengen. Omdat het materiaal 3,6 liter water per uur en per vierkante meter doorlaat en omdat het de mogelijkheid heeft om water op te slaan en langzaam in de grond af te geven, is zowel DurEko-Mix als KoMex hier het juiste materiaal. Het beschermt de boom omdat het lucht en water voor lange tijd kan opslaan. Het slaat water op dat zowel van boven als van beneden komt. Daarom is tijdens droogteperiodes de bovenste 0,5 cm - 1,0 cm vaak brokkelig en zanderig, maar verder naar beneden is de toplaag erg stevig.

Het gebruik van DurEko-Mix halfverharding biedt voordelen zoals waterdoorlatendheid, bodembescherming en onderhoudsgemak, bovendien kan de boom beter water en voedingsstoffen opnemen dat zorgt voor een betere groei.

  • Uitvoering: winter 2020
  • Oppervlakte: 200 m²
  • Foto's: zomer 2023
Toepassing Boomspiegels
Kleur Grijs

Location

Minoritenstraße 10, Ratingen, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koersmix B.V.
Quellinstraat 49
2018 Antwerpen

T: +32 (0) 3 205 92 96
F: +32 (0) 3 226 44 82
E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
BE 0556.918.471

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!