Onze projecten

DurEko-mix® Hagen

Categorie: DurEko-mix®

De tuinen rond Villa Hohenhof, gelegen op de helling tussen de weg Am Stirnband en de snelweg 45 in Hagen, 20 meter lager, zijn van juli 2022 tot juni 2023 volledig heringericht. De paden en pleinen worden bekleed met 8 cm Koers DurEko-Mix. Het ontwerp van het landschapsarchitectenbureau L-A-E Landschaftsarchitektur Ehrig & Partner uit Bielefeld is gebaseerd op twee bouwschema's uit het begin van de 20e eeuw. Het eerste is gebaseerd op het stads- en openruimteontwerp van Henry van de Velde met zijn sterk gestructureerde architectonische vormentaal, terwijl de latere periode gebaseerd is op de sociale hervormingsplannen van de landschapsarchitect Leberecht Migge.

Paden zoals aan het begin van de 20e eeuw

De totale lay-out van de tuin op Hohenhof bestaat uit een intensief tuinbouwkundig ontworpen deel in de directe omgeving van het gebouwencomplex en een grotendeels landschappelijk aangelegd deel in de wijdere omgeving. In bovengenoemde gebieden kan de ruimtelijke ordening een belangrijke bijdrage leveren aan de klimaatbestendigheid door de aanplant van nieuwe bomen en struiken en aan het behoud van de biodiversiteit door het herstel van verloren gegane vegetatiegebieden zoals boomgaarden en borderbiotopen. De gerichte verbetering van de vegetatie door instandhoudingsmaatregelen bij de beste oude bomen, bijvoorbeeld het behoud van habitatbomen in de zin van vleermuisbescherming enerzijds en het behoud van houtvrije gebieden zoals bosontginningen en weidedalen anderzijds, vergroot de diversiteit van het landschap.

De planning definieert nauwkeurig de overgangen van de historische tuin naar het open landschap en ontlast de bijzonder beschermenswaardige gebieden door gerichte bezoekersbegeleiding. Zo draagt de tuin van Hohenhof bij tot een bewust natuurleven voor de deur. Ook in het historische deel van de tuin vindt milieueducatie plaats door kunst en natuur te combineren. Gevarieerde met elkaar verbonden groenzones zoals weiden en boomgaarden, haagstructuren en borders met vaste planten maken diversiteit ook op kleine schaal voelbaar.

  • Uitvoering: voorjaar 2023
  • Oppervlakte: 4.200 m²
  • Foto's: voorjaar 2023
Toepassing
  • Wandelpaden
  • Parken
Kleur Grijs

Location

Am Stirnband 10, Hagen, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koersmix B.V.
Quellinstraat 49
2018 Antwerpen

T: +32 (0) 3 205 92 96
F: +32 (0) 3 226 44 82
E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
BE 0556.918.471

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!