Referenties

KoMex® Geel Haselünne

Categorie: KoMex® geel

In de winter van 2024 werd in het Lohe-district Haselünn een nieuwe fietspadverbinding aangelegd. Hier werd KoMex Geel gekozen als toplaag.

KoMex Geel heeft een korrelgrootte van 0-8 en sluit het beste aan op een onderbouw/basislaag 0-22. Je kunt ook meerdere lagen inbouwen en KoMex in 4 cm aanbrengen op een dynamische laag met een korrelgrootte van 0-16 mm en een dikte van 6-8 cm. De dynamische laag is opgebouwd op een harde kalksteenbasislaag (HKS-STS), 0-32 mm.

KoMex® fiets- en wandelroute door Lohe

KoMex Geel bevat een zeer zachte zandsteen. Bij paden die zijn bekleed met KoMex Geel (en ook KoMex Rood) zie je enkele jaren na plaatsing minder losse korrels op het oppervlak dan bij KoMex Naturell, Antraciet en DurEko-Mix padbedekkingen. De belasting op fiets- en wandelpaden is minder groot dan op landbouwwegen, toegangswegen of parkeerplaatsen. Daarom is KoMex het meest geschikte materiaal voor deze paden. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken en snel in gebruik. Bij droog en vorstvrij weer kan het pad binnen 24 uur na aanleg opengesteld worden voor voetgangers en fietsers. Voor fietspaden die op hellingen liggen of in gebieden die vaak getroffen worden door overstromingen adviseert Koers KoMex BIO Naturell of DurEko-Mix BIO. Deze materialen zijn taaier dan de overige bestratingsmaterialen KoMex Naturel, Geel, Antraciet en Rood.In plaats van 5-7% cement worden KoMex BIO en DurEko-Mix BIO gebonden met een plantaardig bindmiddel. Het bindmiddel bevat biopolymeren, die het materiaal zijn sterkte geven. De biopolymeren zorgen ervoor dat het materiaal zeer duurzaam is. De biopolymeren maken het materiaal bovendien duurzamer, flexibeler en stabieler. DurEko-Mix BIO kan in tijden van droogte wekenlang zonder water overleven zonder dat het materiaal ontbindt en stof begint te vormen.

Toepassing
  • Wandelpaden
  • Fietspaden
  • Bospaden
  • Recreatie
Kleur Geel

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!