Referenties

KoMex® geel Essen

Categorie: KoMex® geel

Op 11 november 2019 werd in de planningscommissie het besluit genomen om een nieuw woongebied te ontwikkelen aan de Lönninger Straße/Am Schützenplatz in Essen (Oldenburg). Het hele gebied, met een omvang van ongeveer 23 hectare, grenst aan de oostkant aan de Nadamer Bach met het probleem van een overstromingsgebied.

KoMex® geel op het Schützenplatz en de Nadamer Bach

De grotere bomen en struiken blijven behouden. In totaal is er 16 hectare ontwikkeld voor bouwkavels, waar individuele en twee-onder-een-kap woningen zullen worden gebouwd.
De toegang tot het woongebied verloopt via twee wegen: de straat Am Schützenplatz en een andere toegangsweg bij de voormalige boerderij. Hierdoor ontstaat een open netwerk van wegen in het gebied.
De structuur van de bouwkavels zal worden onderbroken door voetpadverbindingen van het gebied ten noorden van het Schützenplatz tot ten westen van het boerenerf. Meer voet- en fietspaden zullen in het noordelijke gebied langs een landweg worden aangelegd. Een aantal van deze voet- en fietspaden is in de zomer van 2023 gereed. Voor de deklaag van de halfverharde paden is Koers KoMex Geel gebruikt.

Bij de verplaatsing van de Nadamer Bach is ook het voet- en wandelpad langs de beek vernieuwd met een toplaag van KoMex Geel.
De Nadamer Bach is op veel delen van zijn loop in het verleden verbreed en verdiept om betere overstromingseigenschappen te krijgen. Over een oppervlakte van 9000 m² is een nieuwe meanderende loop voor de Nadamer Bach gecreëerd. De nieuwe loop van de beek is aan beide zijden voorzien van secundaire uiterwaarden en stilstaande wateren. Binnen de nieuwe loop van de beek zijn door de installatie van structurele elementen zoals fascines, boomstompen, boomstammen en grind ecologische verbeteringen aangebracht. Doelgerichte vernauwingen van het waterprofiel en de aanleg van variabele bodembreedtes moeten op lange termijn de eigen dynamiek van de beek bevorderen. De "oude" loop is niet opgevuld, maar uitgegraven, zodat deze bij overstromingen als een kunstmatige oude arm kan overstromen en een extra leefgebied vormt.

  • Uitvoering: zomer 2023
  • Oppervlakte: 2.500 m²
  • Datum foto's: zomer 2023
Toepassing
  • Wandelpaden
  • Fietspaden
  • Hellingen
  • Landbouwwegen
Kleur Geel

Location

Sandloh, Essen, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!