Referenties

KoMex® geel Ibbenbüren

Categorie: KoMex® geel

In het jaar 2023 zal de stad Ibbenbüren het project "Groene Masterplan" uitvoeren. "Met dit project leggen we de basis voor een klimaatvriendelijke en duurzame stadsontwikkeling," zegt Uwe Manteuffel, technisch adjunct van de stad Ibbenbüren. "Het 'Groene Masterplan' is een concept om onze groene gebieden gericht te beschermen, te ontwikkelen en aan te passen aan nieuwe klimatologische en bouwtechnische uitdagingen."

KoMex® Geel aan de Aasee

In juli 2023 heeft het tuinaanlegbedrijf Josef Beyer uit Ibbenbüren de parkpaden aan de Aasee in Ibbenbüren vernieuwd met KoMex Geel. KoMex is een ideale oplossing gezien de huidige opwarming van steden. De belangrijkste oorzaak van de opwarming is het niet-waterdoorlatende asfalt. Dit slaat overdag veel warmte op en water heeft geen kans om in de ondergrond te trekken. KoMex Geel biedt een oplossing voor deze problemen. Het oppervlak warmt langzaam op en is waterdoorlatend. Het is zeer stabiel en bestand tegen erosie. Het materiaal produceert nauwelijks stof en wordt niet glad. Naast de vele praktische voordelen heeft KoMex een zeer authentieke uitstraling. Inmiddels vindt men KoMex en DurEko-Mix op verschillende plaatsen in Ibbenbüren, zoals begraafplaatsen, parken en wandelpaden.

Deze en andere nieuwe en her ontworpen groene gebieden in de stad Ibbenbüren dragen bij aan het verzachten van klimaatextremen. Vanuit dit oogpunt wil de gemeenteraad actief bijdragen aan stadsplanning. "De vele hete zomers in combinatie met plotselinge zware regenval hebben laten zien welke rol groene structuren spelen in het tegengaan van veranderingen door klimaatverandering," zegt Monika Kaß, hoofd van de afdeling Stadsplanning. "We moeten gevoelig zijn voor deze gebieden en ze nog meer aandacht geven in stadsontwikkeling. We moeten groen in de toekomst anders organiseren en op een klimaatvriendelijke manier onderhouden, omdat het gevoelig is voor hitte en water." Als landschapsarchitecte en stadsplanner is dit onderwerp bijzonder belangrijk voor haar.

  • Uitvoering: zomer 2023
  • Oppervlakte: 1.000 m²
  • Datum foto's: zomer 2023
Toepassing
  • Wandelpaden
  • Fietspaden
  • Parken
  • Bospaden
  • Recreatie
Kleur Geel

Location

Uferalle 2, Ibbenbüren, Nordrhein-Westfalen, Germany

Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificering

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’

logoKoers is ISO-gecertificeerd!